De creatietempel is een plaats waar creatoren elkaar kunnen ontmoeten, waar creaties worden getoond en creatieve processen worden geïnitieerd en gefaciliteerd. We willen elkaar inspireren en ondersteunen in de ontwikkeling van onze creatieve vermogens en behoeften. Vooralsnog is het een virtuele ruimte, maar onze droom is ook een fysieke ruimte om naast en met elkaar te creëren. In de vorm van vrij kunstenaarschap, tentoonstellingen, cursussen, kennislezingen, workshops en wellicht vele andere manieren.

Alexandra

Creëren is mijn tweede natuur. Als driejarigie ontdekte ik mijn passie voor schilderen en tekenen. Ik maakte sieraden voor al mijn vriendinnetjes op de basischool en naaide gekke jurken voor mezelf. Met de hand. De studie Industrial Design lag voor de hand, want wat is er mooier dan iets moois te ontwerpen voor een heleboel mensen, dat goed en prettig werkt? Toch heb ik het industriele maakproces op een gegeven moment verruild voor ambachtelijke maakprocessen, En de ‘doelgroep’ verruild voor de individuele mens. Met een individueel verhaal. Waar dus een p r e c i e s passend product, object, voorwerp voor nodig is.

In de loop van de jaren ben ik productontwerper geweest, verpakkingsontwerper, sieradenontwerper, kleur-adviseur en kleur-ambassadeur, en docent in deze vakgebieden. En nu is de creatietempel het platform waar jouw en mijn kunst, ambachten en vooral de oorspronkelijke creatiekracht tot bloei mogen komen. 

Barbara

Verbeeldend Kunstenaar

Verbeeldingskracht en creativiteit hebben mij door vele fases in mijn leven heen geholpen. Ze gaven mij dat sprankje licht, de steun, heldere inzichten en ontspanning. Ze brachten mij vooral dichter bij mijzelf. Met heel mijn hart en ziel geloof ik, dat creativiteit meer is dan alleen kunst en knutselen. Creativiteit in samenwerking met verbeeldingskracht geeft krachtige inzichten, het maakt het gemoed lichter en het laat je anders kijken naar gebeurtenissen in je leven. Verwachtingen hebben bij mij plaatsgemaakt voor vertrouwen en dat wil ik iedereen laten ervaren.

Emmie

Eigenlijk is Emmie politicoloog. Maar omdat haar hart in kunsten spreekt, is ze ook schilder, dichter, makerette en kunstenaar in het algemeen. Zij maakt illustraties, muurschilderingen (zie: de Berk) decors, schilderijen, sieraden en met naald en draad ontstaan er de gekste en leukste kledingstukken of schoenen uit haar hand. Emmie maakt van saaie kringloopwinkel kledig een smashing sprankelende outfit voor een ‘special occasion’, wat die ook moge zijn… er is beslist een iconische fashion designer aan haar verloren gegaan. Maar tussen haar politieke drukte door, vindt ze gelukkig nog tijd genoeg voor haar creaties.