DroomAmulet maken

Stel: je hebt een droom, een wens, een voornemen. Misschien heb je dat al heel lang, maar raakt het steeds ondergesneeuwd onder to-do lijsten, afleidingen of andere ‘prioriteiten’. Maar je hebt die wens of droom nog steeds. En misschien is het niet iets dat de hele wereld zal verbeteren, maar wel een stukje van jouw leven. En dat is belangrijk genoeg om er je volle aandacht aan te wijden.

Door middel van een aantal stappen krijg jij helder wat jouw wens of droom is, hoe de exacte formulering luidt, welk gevoel en welke mentale beelden er voor jou aan verbonden zijn. Jij bepaalt, stap voor stap, welke vormen, kleuren, materialen, symbolen etc jouw wens het duidelijkst kunnen vertegenwoordigen. Je bepaalt uiteindelijk hoe al deze ingrediënten ten opzichte van elkaar dienen te staan en op welke wijze het geheel van dit amulet jou zal ondersteunen in je proces om jouw wens te realiseren. In deze tweedelige avondworkshop vertaal jij de betekenis van jouw droom in een fysiek object, een sieraad, een amulet, dat misschien aan jouw hals of aan de wand hangt of op het dressoir ligt, waar het zijn werk zal doen.

maandag 23 & 30 januari 2023 19:00-21:30 
nieuwe tweedelige avondworkshop 
uitwisseling: 99 euro
aanmelden: alexandra@creatietempel.nl

A title

Image Box text

DoelGevoelCollage & Analyse

 

Een collage is een ontzettend krachtig middel om onbewuste lagen te laten communiceren met je bewuste waarneming. Op deze wijze kan het een doeltreffend middel zijn om allerlei persoonlijke vraagstukken helder te krijgen.

 

Een collage-sessie bestaat uit 3 hoofdstukken: eerst formuleer je wat je doel is, wat je wilt weten. Dit kan in een zin, maar je kunt ook een kleine mindmap maken, waarbij een eerste aanzet vrije associatie naar voren kan komen. Deel twee is het intuïtief bij elkaar zoeken van de passende plaatjes, de compositie bepalen en uiteindelijk plakken van je collage. Deel drie is het ‘lezen’, de analyse van je eigen collage. Daarmee spreek je een ander deel van je brein aan en bekijk je de beelden vanuit een ander perspectief. Je benoemt en verbaliseert de samenhangen en er vormt zich een boodschap die van uit een onbewuste laag naar voren komt. Het is altijd weer verrassend en verrijkend, want ook al maak je een collage ‘met voorbedachte rade’, toch komen er uiteindelijk altijd verrassende boodschappen naar voren, door de dialoog die je met je eigen beelden aangaat.

 

Het is het ontmoetingspunt van woord en beeld, van gevoel en cognitie. Samen zijn ze ijzersterk. Hoe maak je een doel-collage en hoe lees je hem? Kom naar deze dag-workshop op vrijdag 20 januari 2023. Ervaar hoe je zelf antwoorden kunt genereren op abstracte vraagstukken. Ervaar ook hoe je deze methode steeds opnieuw zelf thuis kunt toepassen.

 

De uitwisseling is 99 euro inclusief materialen, koffie/thee & lunch.

vrijdag 20 januari 2023 
dagworkshop 10:00-16:00 
uitwisseling: 99 euro
aanmelden: alexandra@creatietempel.nl

A title

Image Box text